Menü Bezárás

 

Felvidéki kirándulás

 

Idén tavasszal a 7. osztályos tanulók a Határtalanul program keretében 4 napos Felvidéki kiránduláson vettek részt.

Kirándulásunk első napján utunk Rozsnyóra vezetett, ahol meglátogattuk a határon túli magyar iskolát. Megismerkedtünk a szlovák iskolarendszerrel és az ottani diákok mindennapjaival. Bemutattuk nekik a mi településünket és az iskolánkat, majd műsorral leptük meg vendéglátóinkat. Ezután Krasznahorka várához mentünk, majd Betléren az Andrássy család vadászkastélyába látogattunk el. Azután elfoglaltuk a szállásunkat Iglón. Vacsora után közös programon vettünk részt, ami alatt megbeszéltük az aznapi eseményeket, és összegeztük, hogy kinek mi tetszett a legjobban.

A második napon kilépve a szállásunkról a Tátra havas hegycsúcsainak csodálatos látványa fogadott. Megismertük Lőcse városát, megnéztük a Szent Jakab templomot. Késmárkon az Evangélikus templom kriptájában megkoszorúztuk Thököly Imre síremlékét. Ezt követően az idegenvezetőnk bemutatta nekünk a Thököly várat. Utunk ezután egy síparadicsomba vezetett, ahol szép fényképeket készítettünk a havas tájról. A nap végén szállásunkra érkezve a vacsora után ismét élménybeszámolót tartottunk.

 

Kirándulásunk harmadik napján Szepesváralja közelében megnéztük a gejzíreket. A Szent Kereszt Kápolnánál kört alkottunk, karkötőt kötöttünk egymás kezére, majd közösen elénekeltük a Barackfa dalt. Ezt követően Szepeskáptalanban, a fallal körülvett egyházi városban tettünk rövid sétát. Majd a Szepesi vár mellett rövid túrát tettünk, ahonnan csodálatos látvány tárult elénk. Este a napi zárófoglalkozáson a hallott történeteket szerepjáték formájában jelenítettük meg, miközben nagyon jól éreztük magunkat.

Kirándulásunk utolsó napján összecsomagoltunk, és búcsút vettünk a szállásunktól. Utunk Kassára vezetett, ahol először a Rodostói házat néztük meg, megismerkedtünk II. Rákóczi Ferenc életével, és megcsodáltuk a ládákban ideszállított ebédlő berendezéseit. Majd a dóm altemplomában megkoszorúztuk a fejedelem sírját, és elénekeltünk a Himnuszt.

Útközben hazafelé a Gombaszögi barlangban tettünk látogatást, ahol szalmacseppköveket és különös cseppkőképződményeket láttunk, és elénekeltük az összetartozás dalát.

Nagyon jól éreztük magunkat a Felvidéken tett kiránduláson. Köszönjük Igazgató Úr, osztályfőnökeink, az idegenvezetőnk, és a buszsofőr munkáját!

 

A Tiszalúci Arany János Általános Iskola 7. c osztályos tanulói

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.