Menü Bezárás

 

ÖSSZEFOGLALÓ A MEGRENDEZETT VERSENYRŐL

 

A verseny neve: Körzeti német tanulmányi verseny

Megrendezésének időpontja: 2019. november 29.

Rendező intézményének neve: Tiszalúci Arany János Általános Iskola

Szervezőjének neve, beosztása: Tilk Katalin tanár, Medve Imre tanár

Szervezőjének segítői, beosztásuk: Batáriné Eördegh Éva tanár műsorért felelős, Fink Tamás tanár az oklevelekért és a fényképek készítéséért felelős, Batári Csaba művelődési ház vezetője a technikáért (hangosítás, PPT vetítésért) felelős

Támogatója, a támogatás módja: Herczeg Lajos a Tiszalúci Arany János Általános Iskola intézményvezetője díjakhoz anyagi háttér biztosításával támogat, Galuska Judit intézményvezető helyettes a verseny megnyitásáért és a díjkiosztásért felelős,

Résztvevőinek száma: 50 versenyző, ill. műsorban fellépő gyermek, 13 tanár.

A verseny helyezettjei:

A verseny kategóriája I. helyezett tanuló neve, osztálya, iskolája, felkészítő tanára II. helyezett tanuló neve, osztálya, iskolája, felkészítő tanára III. helyezett tanuló neve, osztálya, iskolája, felkészítő tanára Külön díjat nyert tanuló neve, osztálya, iskolája, felkészítő tanára
 nem tagozatos  Medve Mátyás, Petrovics Rebeka, Székelyhidi Zoltán.

Tiszalúc

Felkészítő tanár: Tilk Katalin

 Bódi Dorina, Bódi Zsolt, Szigeti Jázmin. Tiszalúc

Felkészítő tanár: Tilk Katalin

 Horváth Panna, Horváth Szabina, Tóth Lizett.

Taktaszada.

Felkészítő tanár: Furman Mária

 tagozatos  Spéder Zsófia, Tóth Lili, Braun Milán.

Rátka.

Felkészítő tanár: Szabó Szilvia.

 

Összefoglaló a versenyről, annak programjáról

Több mint 20 éve rendez a Tiszalúci Arany János Általános Iskola a tankerület iskolái, német nyelvet tanuló gyermekek számára területi német tanulmányi versenyt.

 10 éven keresztül egyéni versenyben mérték meg tudásukat a tanulók, majd 3 fős csapatok versenyévé alakítottuk át.

  1. november 29-én délelőtt is 13 csapat -3 fős- nevezett be a versenyre, melynek témája: Az állatok.

A gyermekek játékos német nyelvű feladatok megoldásával bizonyították be, hogy mennyire értenek olvasott szöveget és milyenek a nyelvtani ismereteik, szókincsük.

Szóbeli feladatot az állatokról otthoni előzetes készülés után PPT, plakát, báb, vagy makett szemléltetésével mutatták be.

Hallás utáni értés ellenőrzéséhez -a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve- német nyelvű rajzfilmet tekintettek meg, majd érdekes feladatokat oldottak meg Peppa malacról német nyelven.

A hosszú verseny alatt a testmozgásra is jutott idő, hiszen a feladatlapért futottak, az ún. Suttogó feladatot is szaladva, de legalább is sietve diktálták egymásnak.

A feladatcsoportok közötti szünetekben német gyermekdalok tanulásával, éneklésével és eljátszásával frissülhettek fel a versenyzők.

A kísérő, ill. felkészítő tanárok sem unatkoznak a versenyen. Őket mindig felkérjük a feladatlapok javítására, zsűribe. Hogy gyorsan menjen a pontozás, minden feladathoz készen várja a zsűrit a megoldókulcs is. Természetesen idén is így történt.

A kísérő tanárok gratuláltak a tanulmányi verseny megrendezéséhez, csak dicséreteket hallottunk a versenyzőktől és a tanároktól is.

Köszönjük az iskolánk vezetőinek, pártfogóinak: Herczeg Lajos intézményvezetőnek, a Szerencsi Tankerületi Központnak, Tiszalúc község önkormányzatának, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárnak, hogy erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették a KÖRZETI NÉMET TANULMÁNYI VERSENYünket.

 

A versenyen készült fotók megtekinthetők erre a linkre kattintva!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.