Menü Bezárás
  1. november 25-én került megrendezésre 16. körzeti német tanulmányi versenyünk.

8 órára Legyesbénye, Rátka, Taktaszada, Tiszalúc iskolái mellett Bőcs és Tiszaújváros német nyelvet tanuló gyerekeiből álló 3 fős csapatok is megérkeztek. A Tiszalúci Arany János Általános Iskola igazgatója Herczeg Lajos nyitotta meg a versenyt.

Szóbeli feladattal kezdtünk. A már szeptemberben meghirdetett verseny témája: Állatok, Mein bester Freund volt. A csapatok tehát kedvenceikről, háziállataikról számoltak be. Színvonalas prezentációikat plakátokkal, rajzokkal, képekkel és zenés Power Point-os bemutatókkal illusztrálták. A verseny második órájában a gyerekek lexikai ismereteit, pontos szótanulását, nyelvtani tudását ellenőriztük játékos feladatokkal. Ezután íráskészségüket teszteltük, majd hallás utáni értésük megmérettetése került sorra.

Nagyon keményen dolgoztak a versenyzők. Alaposan el is fáradtak. Míg a zsűri összesítette a pontokat, a versenyzőket egy kis harapnivalóval látta vendégül Galuska Judit igazgatóhelyettes asszony. A megvendégeléshez, versenyfeladatok kinyomtatásához, sokszorosításához, a díjakhoz, oklevelekhez nagyközségünk polgármestere, Majdanics László adott támogatást. További támogatóink: Abaújtej Közös Vállalat, Aranykalács Kft., Tiszalúc Nagyközség Önkormányzata.

Ünnepélyes díjkiosztó után fáradtan, de elégedetten indult mindenki haza. A tiszalúci csapatok büszkék lehetnek magukra, hiszen megrendezték a versenyt, díszítettek, segítettek berendezni a helyszínt, és ami a lényeg: harmadik és ötödik helyezést értek el.

A kísérő, ill. felkészítő tanárok sokat dolgoztak a zsűriben. A verseny előtt pedig heteken át készítették a tanítványaikat a vetélkedésre.

Gratulálunk az összes résztvevőnek és a felkészítő tanároknak! Jövőre is várunk mindenkit szeretettel.

A helyezésekről:

 

HELY NÉV, ISKOLA
1. Kosina Réka, Káposzta Bence, Sirokai Szilárd

Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

 

2. Bodnár Rebeka, Schmidt Botond, Schmidt Gréta

Rátkai Német Nemzetiségi és Kéttannyelvű  Általános Iskola, Rátka

 

3. Medve Mátyás, Petrovics Rebeka, Székelyhidi Zoltán

Tiszalúci Arany János Általános Iskola, Tiszalúc

 

4. Braun Virág, Pásztor Anna, Szalánczi Ábel

Rátkai Német Nemzetiségi és Kétt. Általános Iskola, Rátka

 

5. Balogh Ferenc, Szegedi Laura, Szabó László

 

 

 

További képek a versenyről

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük